fbpx Skip to main content

(a kulisszák mögött) 

Nagyon izgatottak vagyunk a készülő ingatlan hirdetésfigyelő mobilalkalmazás kapcsán, sokat dolgozunk, hogy az ígéretnek megfelelően augusztus 1-ig elkészüljünk vele és használatba vehesd. Most megosztunk veled pár kulisszatitkot, hogy milyen funkciókkal érkezünk és próbáljuk meg számodra megkönnyíteni az ingatlankeresést.

Bármennyi figyelési feltételt beállíthatsz, pl. egyet a zuglói eladó 50-80 nm-es lakások figyelésére, egyet az óbudai 80-100 nm-es kiadó lakások figyelésére, amíg nem találod meg álmaid otthonát. Arra is gondoltunk, hogy a lakás minőségére is lehessen szűrni, mert lehet, hogy jó minőségű albérletben szeretnél lakni, de olcsó, felújítandó lakást keresel megvételre. Az ingatlan minőségét legjobban a négyzetméterára jellemzi. A magas négyzetméterár – általában – jobb minőségű ingatlant jelent. Persze nem mindig, van, hogy a tulajdonos túláraz, de általában a négyzetméterár egy alkalmas szűrőfeltétel a jobb albérletek, vagy éppen a felújítandó ingatlanok szűrésére.

Több figyelési feltételt is beállíthatsz:

hirdetesfigyelo1hirdetesfigyelo2

Mely oldalak hirdetéseit figyeli az alkalmazás?
A hirdetésfigyelő alkalmazás egyszerre 29 ingatlanhirdetési oldalt figyel folyamatosan (pl. Ingatlan.com, Jófogás, Ingatlanbazár, Startapró, Maxapró, ingatlannet.hu, alberlet.hu, Otthon Centrum, Duna House, OTP ingatlanpont, stb.), hamarosan pedig a Facebook több száz ingatlanos csoportját is.

A neked megfelelő hirdetéseket az alkalmazás hirdetési kártyákon fogja megjeleníteni az ingatlan alapadataival: fényképek, település, ár, négyzetméter (nm). Ha nincs kép az ingatlanhoz, azt is kiírja. Vannak ingatlanoldalak, amelyek nem engedélyezték számunkra a képek és a hirdetési adatok megjelenítését, ilyenkor a kártyára csak annyit írunk ki, hogy a “hirdetés megtekintéséhez kattints ide”. A kártyára kattintva az alkalmazás betölti az eredeti hirdetést arról az oldalról, ahol azt megtalálta.

Három típusú hirdetéskártya lesz az alkalmazásban

hirdetesfigyelo3

1. Olyan kártya, ahol több képet is találtunk az ingatlanról és mutathatunk adatokat is.

hirdetesfigyelo4

2. Olyan kártya, ahol mutathatunk adatokat, de nem találtunk képet az ingatlanhoz.

hirdetesfigyelo5

3. Olyan kártya, ahol találtunk számodra érdekes hirdetést, de az oldal, ahol találtuk, nem engedélyezte a képek és az adatok megjelenítését.

Mindegyik kártya esetében arra rákattintva megjelenik a teljes hirdetés az eredeti oldalon.

A találati listádat több szempont szerint is szűrheted és rendezheted.

hirdetesfigyelo6

Találati lista szűrése

hirdetesfigyelo7

Találati lista rendezése

Várható gyermekbetegségek
Az alkalmazás megpróbálja összevonni az azonos ingatlanra vonatkozó hirdetéseket egy kártyára és egy ingatlanhoz csak a legjobb árú hirdetést mutatni. Ez elég nehéz feladat, így lesz, amikor nem sikerül. Ilyenkor egymás alatt több különböző hirdetési kártyát fogsz találni, amelyek egyazon ingatlant hirdetik. Ezek valójában különböző hirdetések, csak a rendszer nem ismerte fel, hogy egyazon ingatlanra vonatkoznak. Az ilyen helyzeteket folyamatosan próbáljuk kiszűrni.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy ez az alkalmazásnak csak egy első körös teszt verziója lesz, ennek megfelelő türelemmel és megértéssel használd. A gyermekbetegségek dacára azonban bízunk benne, hogy már jelen formájában is segít neked elsőként rátalálni a jó ajánlatokra. És ahogy ígértük, béta tesztelőként ingyenesen használhatod. Cserébe csak azt kérjük, hogy oszd majd meg velünk a tapasztalataidat, ötleteidet, mivel tehetnénk még jobbá az alkalmazást a lakáskereső családok számára.

Ha szeretnéd tesztelni az appot, de még nem jelentkeztél, itt megteheted:

Leave a Reply