fbpx Skip to main content

Szeretjük az otthonunkat. Legszebb emlékeink színtere, a gyerek első lépéseitől a meghitt, családi karácsony estékig életünk örömteli pillanatainak kiapadhatatlan forrása. Ezért nemcsak anyagilag, de érzelmileg is meghatározó lépés, amikor úgy döntünk, hogy megválunk szeretett otthonunktól és valahol máshol új fejezetet nyitunk életünkben.

Az otthonunkhoz való kötődés teljesen természetes, ugyanakkor sok esetben éppen ez akadályoz minket a sikeres értékesítésben. Az ingatlanhoz kötődő emlékek hajlamosak súlyos forintmilliókkal túlárazott hirdetés formájában manifesztálódni. Ilyenkor bizony elfeledkezünk arról, hogy a vevők nem az emlékeink alapján, hanem a piacon elérhető hasonló ingatlanok árai alapján hoznak döntést.

A túlárazott hirdetés – az értékesítés elhúzódásán kívül – egyéb hátulütőkkel is jár. Például az ilyen ingatlanok leggyakoribb látogatói a valós vevői szándék nélkül érkező, úgynevezett ingatlantúristák. Ők nem megvenni akarják a túlárazott ingatlant, hanem felmérés, összehasonlítás vagy egyéb okok mentén kérnek betekintést az otthonunkba. Sok idő telhet el, mire felismerjük, hogy az ingatlant irreális áron hirdetjük. Ha az ingatlaneladáshoz ingatlanvásárlás is kapcsolódik, akkor az elhúzódó értékesítés további problémákat is szülhet, aminek a végén időnyomás alá kerülve áron alul fogunk megválni szeretett otthonunktól.

Na de mi a reális ára az ingatlanunknak?

Sajnos nincs rá képlet. Egyszerre függ a környéktől, a szomszédoktól, az épülettől, a beosztástól, a környék iskoláitól, a piacon elérhető többi ingatlantól, de legfőképpen a környéken kereső vevők preferenciáitól – pl. dohányoznak-e, mennyire fontos nekik az erkély és ezer ilyen apróság. Ezeket a preferenciákat a piacon frissen megjelenő tulajdonosként nem ismerjük, nem ismerhetjük. Nem ismerjük a környéken megvalósult, hasonló ingatlanok kapcsán lezajlott tranzakciókat sem, de legfőképpen nem ismerjük a környéken kereső vevőket.

Itt jön képbe az ingatlanszakértő. Sok millió forint múlhat azon, hogy egy jó szakembert válasszunk, aki jól ismeri a környék adottságait, árait és legfőképpen a potenciális vevőket. Mert ezzel foglalkozik minden nap.

És láss csodát!

Árminimumként küldetésünk, hogy az ingatlanos szakmát megtisztítsuk és a valóban jó szakembereket helyzetbe hozzuk. Ezért két módon is segítünk Neked az ingatlanod értékesítésében, teljesen ingyen.

1. Készítettünk egy ingyenes Ingatlanos kereső oldalt, ahol lekérheted a környékeden aktív ingatlanosok listáját.

2. Abban is segítünk Neked, hogy reális áron tudd meghirdetni az ingatlanod. Ha még nem értékeltetted fel, keresünk számodra olyan szakembereket a környékedről, akik hajlandók kötelezettség nélkül, ingyen elvégezni az értékbecslést. Ezt abban a reményben teszik, hogy ha számodra szimpatikusak és elégedett vagy a munkájukkal, akkor késöbb esetleg megbízást kapnak az ingatlan értékesítésére is. De ez már a Te döntésed.

Az alábbi gombra kattintva igényelhetsz ingyenes értékbecslést:

Leave a Reply