fbpx Skip to main content

Ebben a cikkben 3 konkrét adatot osztunk meg veled a mostani lakáspiacról, amit fontos tudnod, ha éppen lakást keresel.

1. Követhetetlenül sok információ forrás. De mennyi konkrétan?
Az alábbi diagramm a mai ingatlankínálat eloszlását mutatja, melyik oldalon mennyi lakóingatlanra vonatkozó hirdetést találsz:

Ahogy azt láthatod, ha igazán jó vételt akarsz, nem elegendő egy vagy két népszerű ingatlanos oldalt követni. Egyrészt azért, mert azt a pár népszerű oldalt sok százezren nézik egyszerre rajtad kívül, akkor is, amikor te épp nem vagy gépközelben. Nagyon nagy szerencse kell hozzá, hogy a jó ajánlatokat te vedd észre először.

Igazán jó ajánlatokat akkor van esélyed kifogni, ha minden ingatlanos oldalt 24 órában folyamatosan nyomon követsz, beleértve a Facebook Marketplace-t és az ingatlan adásvétellel kapcsolatos több száz Facebook csoportot is. Ez kézzel természetesen nem kivitelezhető, de van rá megoldás – lásd a cikk végén.

2. Egy ingatlant általában többen is hirdetnek, sokszor óriási árkülönbséggel. Konkrétan mekkora árkülönbséggel?

Minden negyedik ingatlanhirdetésre igaz az, hogy ugyanaz az ingatlan megtalálható egy másik iroda kínálatában, átlagosan 4 millió forinttal olcsóbban.

Egy adott ingatlant általában többen is hirdetnek, nehéz megtudni, hogy éppen ki hirdeti a legolcsóbban, mert ez is változik. Mivel az árkülönbség ugyanarra az ingatlanra sok millió forint is lehet, ezért érdemes alaposan körülnézni az összes oldalon és a Facebook csoportokban, hogy kik hirdetik az adott ingatlant és milyen áron. Ez kézzel ismét csak körülményes. A megoldás ugyanaz mint az első problémára – lásd a cikk végén

3. A legnagyobb problémád azonban az, hogy piac nagyon gyors. Konkrétan mennyire?

Egy jó ingatlant átlagosan 36 óra alatt lefoglalóznak a vevők. Ha nem értesülsz róla időben, biztosan lecsúszol a legjobb ajánlatokról. Ez pedig megint csak úgy lehetséges, ha 24 órában folyamatosan követed az összes létező ingatlanos oldalt és Facebook csoportot.

Mi a megoldás?
Mindhárom problémára ugyanaz a megoldás: az Ingatlanhirdetés Figyelő mobil alkalmazás.

Az alkalmazás óránként bejárja a hazai ingatlanhirdetési oldalakat, a hálózatok saját oldalait, a Facebook Marketplace-t és több száz Facebook csoportot és azonnal értesít téged, ha számodra releváns ingatlant talál bárhol a neten. Így elsőként tudsz kapcsolatba lépni a hirdetővel és nem maradsz le többé a legjobb ingatlanokról. És mivel az egész piacot egyszerre látja, minden ingatlanra a legolcsóbb hirdetőt mutatja.

Soha többé ne maradj le a jó ingatlanokról, töltsd le az Ingatlanhirdetés Figyelő mobilappot és használd ingyen.

Ingatlanhirdetés Figyelő letöltés App Store-ból

Ingatlanhirdetés Figyelő letöltés Androidra

 

Leave a Reply